promenix

Snart blir det en promenad med bästaste Anna.. Ge oss ut i kylan och göra av med lite energi.. Tydligen ingen desperate ikväll, why?? Men vi kommer nog gå hem till henne och kolla lite tv ändå.. Alex skulle nog också komma till Äholm i dag, så får se om hon också kikar förbi, annars skulle vi ha en fika, antingen i dag eller i morgon. Ska också in till Sara i veckan för lite klipp och sling på familjen Olsson!:)

Puss

DAG 1 - PRESENTERA MIG SJÄLV

Tänkte ju skriva den här "30 dagars bloggande"  och fösta dagen kommer nu.

Jag heter Elin Cecilia Persson född den 11 oktober 1987. Född i Hbg men flyttade ganska så fort därifrån till Nyhamnsläge (utanför Höganäs.) När jag skulle fylla fem så skildes mina föräldrar sig och jag flyttade med mamma till Ängelholm där hon hade sitt jobb. Sen den dagen har Ängelholm varit mitt hem och staden där jag har byggt upp olika typer av relationer.

Sen jag var liten kan jag komma i håg hur mkt jag tyckte om att pyssla. På lågastadiet så tog jag med mina små, små docker till skolan och satt med dom på lektionerna istället för att räkna matte och att jag försvann bort i min egna värld och satt och dagdrömde. På senare tid har detta utveklas till att jag tycker det är jätteroligt och rita och måla (så länge fantasin finns där) och jag känner mig oftast kreativ och måste få utlopp av det.
På gymnasiet gick jag frisör, där man verkligen får utlopp för sin kreativitet (om man har tur) men någonstans på vägen kände jag att det inte riktigt var för mig ändå. Jag hade aldrig tanken på att jag skulle bli en "vanlig" frisör som jobbade på salong varje dag, utan jag tänkte mig något annat, som att jobba på olika modevisningar osv! MEN det har ju som sagt inte blivit så, men frisörlinjen tog mig igenom gymnasiet.
Sen jag tog studenten 2007 har jag jobbat på Sockerbruksskolan, tegelgården, Nick's och Hemoque. Nu senast har jag blivit ansälld av Nicke och Edde som har Eventbolaget i Hbg och väntar nu på att dom ska höra av sig angående möte. Vad jag vet så har jag två helger nu i december där dom behöver mig. Det kommer vara lite "julmarknad" utan handel i Hbg på söder som jag kommer vara med och organisera och detta kommer väl vara min provanställning/upplärningperiod. Ser fram emot detta riktigt mkt!

Jag bor fortfarande hemma med min mamma i centrala Ängelholm. Pga att jag haft olika vikariat så har inte pengarna rullat in kontunuerligt och därför helt enkelt inte pengar till att ha mitt eget än! Vilket tur jag har som har en sån mamma då! <3

Som person är jag nog ganska snäll, omtänksam, social, envis och är en känslomänniska ut i fingertopparna. Har lätt för att både skratt och gråt. Har även lätt för att ta till mig andra människors problem och engagerar mig gärna mer i andras problem än mina egna. Lättare för att föra andras talan än min egen. Min familj, vänner och pojkvän betyder otroligt mkt för mig och ser gärna till att dom mår bra i första hand. Detta är ju både på gott och ont då jag har en tendens och slukas upp av andra och att jag glömmer bort mig själv på vägen.

Detta är väl jag, kort och gott.

Puss




30 dagar

Var inne på en blogg som min syster hade lämnat uppe! Just denna bloggen handlar om en trebarns mamma som är född -77 och har en ovanlig form av bröst cancer, inflammatorisk bröstcancer! Spännande som jag tycker det är har jag nästan läst varenda inlägg från henne! Sjukt intressant läsning när man som för det första har barn, man och hela livet framför sig får diagnosen cancer (eller någon annan sjukdom) och faktiskt inte ger upp! Det är väl säkert just pga dessa anledningarna till hennes fantastiska kamp och vägran om att ge upp! Detta får också mig att tänka på om det skulle hända mig, hur skulle jag reagera och agera!? Tror överlevaren i en tar över.. Men kan ändå inte sluta häpnas över personer som vägrar ge upp, deras vilja till att leva! Otroligt...
Här har ni länken till denna blogg: http://lindaskriver.blogspot.com/

Läs!!!

I alla fall så hade hon en liten grej på gång som hette "30 dagars tema bloggande"! Så för att trigga min egna fantasi så kör jag också på det här. Detta innebär då att under 30 dagar så skriver jag om dessa ämnen nedanför med början i morgon då detta redan är mitt andra inlägg idag!:)

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


FF

FöräldraFritt för Mathilda och Mollie i dag då päronen Sara och Fredrik ska på stor 30års fest hela dagen/natten! Har aldrig passat dom båda två så länge eller över natten själv, så detta kan bli intressant! Det stora "redo för att bli förälder-provet" är här!:) Pappa körde hit mig och Olivia vid nio tiden. Melwin (hunden) var med och Mathilda busade med honom medan Mollie inte riktigt visste vad hon tyckte om honom, dom är ju typ i samma size!:) Pappa och Melwin åkte hem och Sara och Fredrik gjorde sig i ordning och åkte för en timme sen. Nu ligger Mollie och sover och Mathilda och Olivia ligger och myser på soffan framför barnprogram. När Mollie har vaknat tänkte vi stoppa i oss lite fika och sen pälsa på oss och barnen och ge oss ut i snön! Mathilda vill gunga och åka pulka så vi ska ha lite tidsfördriv utomhus denna eftermiddagen!
I kväll har även Mathilda bestämt att vi ska äta korv och pommes:) och sen chips och ostbågar så det är väl bäst att det också blir av!:)
Jag tokälskar mina hjärtan!

Ha en härlig dag ute i snön!:)

Fredagsmys

I kväll har det varit fredagsmys på hög nivå ute i strandbaden! Julpyntat hus, brasan tänd, ljus tända och nya doftande blommor. Försökt göra en ljuslyckta med lillsyster som urartade till snöbollskrig, blöta och kalla gick vi in igen till en pipande hund som också ville vara med och busa. Pizza och cola och sen Idol!
Nu blir det snart sängen då vi ska upp i någorlunda tid i morgon för att ta oss in till Hbg och passa Mollie och Mathilda! Det blir frukost med Sara och Fredrik och lite genomgång om "how to take care of children" innan dom beger sig av! (Tur jag har gjort det innan;)) Sen har jag och Olivia barnen hela dagen och natten! Går allt som planerat så blir det pulkaåkning med Mathilda i morgon vid någon rolig gräsbula!;)


Mina älskade systerbarn Mollie och Mathilda<3


Min toksöta syster Olivia<3

Nehe, hoppas ni haft en kanondag, PUSS!

en dag som denna

I dag kommer Viktor ut till mig en sväng! Hade lite andra alternativ egentligen men eftersom jag och Olivia ska passa Mathilda och Mollie i morgon så tar vi också oss gemensamt till Hbg! Därför är det bättre då Ville kommer hit en runda. Dom hade bokat bord på Nick's i kväll vid halv nio och kommer förmodligen drick lite också! De som känner Ville och hans kompisar skulle nog hålla med om att det inte är något som en lillasyster på 12 år ska bevittna!:) Det funkar för mig också, så länge jag får träffa Ville lite!:) Blir hemmamys i kväll framför IDOL, hej Jay!:)
Hoppas ni har en toppenfredag..
Puss

Heart-shaped box

För några veckor sedan fick jag en smäll från ingenstans. Hade kalas hemma hos pappa och hela familjen var samlad. Rätt var det var fick jag ingen luft och var tvungen att gå därifrån. Ringde mamma som lugnt förklara att jag hade fått en så kallas ångestattack och att jag bara skulle andas. Kalaset fortsatte och jag fick gå in igen. Efteråt körde Viktor hem mig till mamma där även Sara var, väl där hemma kände jag mig lugnare men jag hade ont, överallt.. Det går helt enkelt inte och förklara hur det känns, det gör bara ont!
Jag har hamnat i så kallade höstdepressioner sen jag började gymnasiet, antagligen beror det på inre stress, höga förväntningar på mig själv samt någon typ av rädsla, vilket också resulterar i att jag helt enkelt inte gör något åt saken (vad jag nu än mår dåligt över.) För min teori som jag gör omedvetet är att "om jag inte gör något-finns där inget som kan gå fel" och där av inga förväntningar som går i krach, vilket sen resulterar i en ond cirkel! Antingen är man en "ledare" eller en "följare" och jag har fått reda på att jag är en "följare" vilket inte är roligt och säga högt, detta är i alla fall när jag slåss för min egna rätt, min egna kamp, mkt lättare och bara rulla runt och spela död!
Men det som slog till sist kan jag helt enkelt inte hantera.. När jag hamnar i de här depressionerna så är jag oftast själv och gråter en skvätt sen är det över.. Det som skrämde mig med denna ångestattacken var att jag var i ett rum fullt av folk som jag känner och som bryr sig om mig och tvärtom, men ändå så slog det till med all sin kraft.. Och där har den hållt sig sen dess. Inte hela tiden men den finns där och när den kommer fram så suger den ut all den energi och kraft jag har.

Hur som helst, detta är inget jag skäms över och jag tror också att det är vanligare än vad folk tror! Men det positiva i allt detta är att jag verkligen har tänkt igenom vad som betyder för mig och vad som inte gör det! Min familj som har kommit i första hand nu den senaste tiden, mina vänner och min underbara och mkt stöttande pojkvän.. Jag lägger helt enkelt min energi på de som jag vill lägga energi på, de som får mig och må bra! Folk tänker på sig själva, saknar empati och respekt för andra! Och nu vet jag att i slutändan har man bara sig själv! Så från och med nu lägger jag all min tid åt de som betyder! Och er lägger jag i min heart-shaped box!<3


torsdag/fredag

Gårdagen och denna dagen har bokstavligen sprungit i väg!
Tog bussen i går em in till Hbg och knalla då hem till syster Caitlin & Emma som bjöd på lite mat, sen fick jag skynda mig ner mot Tivoli för möte med Edde & Nicke.. Allting gick jättebra och jag kan säga som så här att jag är deras första anställda! Woohoo! yepp, you heard right people, I GOT A JOB!:)
Dom satte mig in i vad dom gör och så vidare och allting lät hur kul som helst.. Sen gick vi in på tivoli, in i vinylbaren där det väntades middag eftersom Eventbolaget fyllde 1 år igår.. Skulle egentligen stanna för quizen men jag var helt enkelt sugen på att bege mig, så det gjorde jag.. Cykla och lämnade Emmas cykel vid Haken och sen ringde jag till syster Sara.. Tog bussen upp till Sara & Fredrik och här har jag spenderat dagen..

I fm kom Linda kompis med barn och det har varit full rulle hela dagen, CIRKUS! Sen började jag och Sara sortera bland barnens leksaker, typ lägga 200 pussel och se om några bitar saknades osv.. Mathilda är nu hos sin morfar och Mollie sover! Ikväll ska dom dricka vin, käka tacos och kolla idol! Själv ska jag snart åka här i från.. Vet dock inte riktigt vart jag ska än.. Eller rättare sagt vart jag vill åka.. Caitlin bjöd hem mig till henne så det ska jag förmodligen göra! HATAR att jag inte har mitt egna ställe, där jag kan gå och komma som jag vill, där jag har alla mina saker och helt enkelt göra som jag vill! Känns som man alltid är på "resande fot"... Lite hos Viktor, lite hos mamma, lite hos pappa, lite hos Sara och lite hos alla vänner! Så det är prio ett för mig så fort jag får råd helt enkelt!! På tiden om man säger så..

Aja, det är dags och ta tag i denna kvällen nu!
Puss

tjofadderittan

Är på toppenhumör i dag! Precis fått i mig en kanna kaffe och lyssnar på bra musik! Helt sjukt vad musik kan göra med ens humör..
Idag ska jag in till Hbg på möte hos Edde och Nicke som har Eventbolaget och vi ska prata om där finns något som jag kan hjälpa dom med! Det är i alla fall så jag har förstått det!:) Ska träffa dom vid fem och innan det tänkte jag möta upp lillasyster Caitlin för en kaffe, sen i kväll var det quiz som Edde bjöd mig på! Får se hur jag gör, men en öl hade ju varit gott!:)

I let you know later! Puss

Lilla mamma mu

Japp, det är sant! Min partner in crime har blivit mamma på riktigt! I morse kom lilla Nova till världen! Senast i onsdags satt vi på Torstens o klappa magen och prata om allt runt omkring, o nu har hon tittat ut! Helt fantastiskt!



Stort Grattis till Emma och André till deras lilla mirakel <3

mitt <3

Tänk vad tiden går fort.. Idag fyller mitt hjärta Mathilda 3 år!

Världens underbaraste Mathilda! Grattis på din 3års dag, Puss och Kram moster<3

RSS 2.0